Nieuws

Tuinregie Genomineerd

09-04-2013 | Tuinregie

Landelijk hoveniers competitie ‘De Tuin van het Jaar’

 

Tuinregie uit Dongen maakt indruk met creatieve designtuin in Dongen.

 

 ‘De Tuin van het Jaar’ is een jaarlijkse belevenis waarbij het vakmanschap van de hovenier centraal staat. Het gaat om een landelijke competitie waaraan iedere hovenier kan deelnemen door vooraf één aangelegde tuin aan te melden. Dit groene avontuur biedt deelnemers de gelegenheid om zichzelf op de kaart te zetten en laat zien dat een vakkundig aangelegde tuin het verschil kan maken.

 

Indrukwekkende designtuin

Het Tuinregie team is een van de acht genomineerden. Dennis Snijders uit Sprang Capelle is een van de bedrijven waar Tuinregie veel mee samenwerkt. Tuinregie maakt indruk met een vernieuwende, gewaagde designtuin in Dongen naar een ontwerp van Wim Kanters. De beoordelingscommissie spreekt van een bijzondere, onconventionele tuin in een zeer persoonlijke stijl. Geroemd worden de glooiende lijnen, de ‘glazenmuur’, het gewaagde kleurgebruik, de vlinderende betonvormen, de grote rustgevende plantvakken, de relatief grote hoeveelheid bomen, de vele zitjes, het originele ‘tuinhuis’, de toegepaste ledverlichting en de indrukwekkende waterpartij.

 

Hoveniersbedrijf Dennis Snijders

Dennis: ‘Ik hou van de ‘kruisbestuiving’ die ontstaat met een gerenommeerd ontwerpbureau zoals Tuinregie. Die professionele samenwerking kan in veel opzichten een verrassender en duurzamer resultaat geven. Daarom, als het enigszins kan en het past binnen het budget, adviseer en stimuleer ik mijn klanten om naast een hovenier een ontwerpbureau in de arm te nemen. Mijn belangrijkste motto is dat ik graag wil realiseren wat de klant voor ogen heeft en dat kan van alles zijn. Wij maken samen met Tuinregie wat de mensen vragen.’

Tuinen bekijken op locatie

Om de ‘Tuin van het Jaar’ te vinden, bekijkt een zorgvuldig samengestelde beoordelingscommissie, die bestaat uit journalisten en vakspecialisten, de inzendingen van de deelnemende hoveniersbedrijven eerst op papier. Klein of groot, smal of breed, voor-, achter-, zij-, patio- of daktuin, álles is mogelijk. De commissieleden maken vervolgens in overleg een selectie en bezoeken de tuinen ter plaatse. Naar aanleiding van deze selectie zijn voor de titel ‘Tuin van het Jaar 2013’ acht tuinen genomineerd.

 

De focus van de beoordelingscommissie

Bij de bezichtiging van de tuinen ligt de focus van de commissie op een aantal zaken zoals: de beleving, het type tuin, zit er een verhaal in, is het geheel interessant, heeft de hovenier rekening gehouden met de wensen van de klant, zijn er ‘tuinelementen’ die in het oog springen, hoe creatief is het ontwerp, is er aandacht voor duurzaamheid en ecologie, hoe is het met de toegepaste beplanting en de verhouding groen versus de niet levende materialen, wat is de kwaliteit van het onderhoud, waaruit blijkt het vakmanschap van de hovenier en zijn er eventueel verbeterpunten?

 

Winnaar Tuin van het Jaar 2013

In het voorjaar van 2013 worden de winnaars bekend gemaakt. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het idee van de diverse categorieën, wat betreft de oppervlakte van de tuin, losgelaten.

 

Groene competitie

De organisatie is in handen van het HIC dat zich bezig houdt met promotie voor groene ondernemers zoals hoveniers, groenvoorzieners, boomverzorgers, dak- en gevelbegroeners. Wil je volgend jaar ook meedoen? Kijk op de website van het HIC www.hoveniersinfo.nl

 

__________________________________________________________________________

 

Noot voor de redactie

* De prijsuitreiking van De tuin van het Jaar 2013 vindt plaats in het voorjaar van 2013 waarvoor je t.z.t. een uitnodiging ontvangt.

* Neem voor extra informatie en gratis HR-foto’s contact op met het HIC, Marijke Dorresteijn, 030 - 659 56 47, info@hoveniersinfo.nl of kijk voor meer informatie op www.hoveniersinfo.nl

* Deze competitie is mogelijk gemaakt door het Productschap Tuinbouw.

 

 

De acht genomineerde Hoveniersbedrijven zijn:

* All-in Tuinen, Kraggenburg, www.allintuinen.nl

* Debie & Verkuijl, Renswoude, www.debieenverkuijl.nl

* Tuinregie, Dongen www.tuinregie.nl

* Guy Wolfs, Eijsden, www.guywolfs.nl/

* Harry Esselink, De Heurne, www.esselinkhoveniers.nl

* Multi-Tuin, Driebruggen, www.multituin.nl

* Rodenburg Tuinen, Woerden, www.rodenburgtuinen.nl

* Teo van Horssen, Alblasserdam, www.teovanhorssen.nl