Nieuws

Derde plaats Tuinregie

14-04-2013 | Tuinregie

Tuinregie opnieuw in de prijzen

                                              bij de Tuin van het Jaar!

 

Op 9 april ontvingen Tuinregie en Dennis Snijders de derde prijs 'Tuin van het Jaar 2013' uit handen van HIC/Promotie van groen. Deze landelijke prijs is toegekend voor de vernieuwende en gewaagde designtuin die in opdracht van een echtpaar in Dongen is gerealiseerd. Kenmerkend zijn de krachtige, glooiende vormen en het opvallend vormgegeven kookpaviljoen achter in de tuin.

 

Er is werkelijk sprake van een complete metamorfose, want wat begon als een probleem met een lekkende vijver is geëindigd in een dynamisch vormgegeven tuin met een boeiende waterpartij en een bijzonder gevormd paviljoen. In alle opzichten een spannende en fraai ontworpen tuin die het hele jaar door blijft boeien. Ook is er verrassend goed rekening gehouden met het interieur van het huis, waardoor de tuin heel natuurlijk aansluit op de inrichting van de woning. Dat zorgt natuurlijk voor optimaal woongenot.

 

Vernieuwend en gewaagd tuindesign

Naast het originele ontwerp met organische vormen kenmerkt deze mooie tuin zich vooral door haar gebruiksvriendelijkheid. De bewoners van de bungalow zijn gepensioneerd maar willen hier nog lang blijven wonen. Daarom moest de tuin vooral toegankelijk en onderhoudsvriendelijk zijn.
Berekend op de toekomst. Bewust is er gekozen voor een groot terras van gegoten beton, omdat het glad en naadloos is. Dat geldt ook voor de overige terrasjes. En verder is de beplanting karakteristiek en tegelijk gemakkelijk te onderhouden. Het gaat hier om grote groepen vaste planten en siergrassen die contrastrijk zijn in vorm en kleur. Met opzet is er maar één boomsoort gebruikt voor een krachtig effect.

 

Kijk voor meer informatie op www.tuinregie.nl

 

Tuinregie Dongen | Tuinregie Wijchen

0162 - 38 70 22           024 - 624 24 98

 

creatieve designtuin2  creatieve designtuin1 

creatieve designtuin3  creatieve designtuin4